Friday, August 8, 2014

Leteće zvijezde za avgust 2014. godine

Leteće zvijezde za avgust 2014. godine

Velikim brojevima u sredini kvadrata označene su godišnje zvijezde, a malim brojevima u donjem desnom uglu su mjesečne zvijezde. Zelena boja označava povoljne godišnje i mjesečne sektore, a crvena označava nepovoljne sektore u kojima borave zvijezde koje imaju negativan upliv na zdravlje, finansije i sl. 

Što se tiče centralne zvijezde, zelene zvijezde drvo 4, ona označava godišnji či koji je u simbolici drvenog konja i govori da ovom godinom dominira či drveta koji u svakom domu zauzima centralni sektor. Ova zvijezda je generalno povoljna za romansu i akademski uspjeh, međutim, centar doma je element zemlje, a drvo ima destruktivan odnos prema elementu zemlje, tako da njegova energija može ugroziti stabilnost doma, posebno u mjesečnim ciklusima kada se sukob pojačava boravkom negativne zvijezde zemlje 2 ili 5 u centru, kao što su maj i avgust ove godine. Zemlja nema kontrolu nad elementom drveta, pa se može reći da je ove godine zemljin či slab.

Općenito, zvijezde koje imaju pozitivan upliv u periodu 8 (od 2004. do 2024. godine) su: 
- 1 -  bijela zvijezda vode koja predstavlja mudrost, znanje, priznanja. U ovoj godini povoljnost bi trebali osjetiti domovi koji imaju ulaz na jugozapadu ili ukućani koji koriste ovaj sektor za boravak, spavanje, učenje i sl.
- 4 -  zvijezda romanse, ineligencije i akademskog uspjeha, a u negativnom kontekstu donosi preljube i pogrešne partnere. Posebno je jaka kada joj se pridruži mjesečna zvijezda 1 (septembar 2014. godine), kada je moguće iskoristiti njenu povoljnost za upoznavanje partnera i aktiviranje ljubavne sreće samcima, na način da se što više koristi centralni dio doma (ili prostorije) da bi se uhvatio či ove zvijezde. 
- 6 -  bijela zvijezda metala koja se odnosi na podršku s neba, autoritete, uticajne osobe, ove godine boravi u zapadnom sektoru koji svojim elementom metala ojačava ovu povoljnu zvijezdu, donoseći mogućnost podrške i napretka onima koji borave u ovom sektoru ili domovima koji imaju ulaz na Zapadu. 
- 8 -  najpovoljnija zvijezda perioda 8, koja donosi prosperitet i obilje, ojačava se elementom vatre. Ove godine boravi u sektoru juga koji pripada elementu vatre i prirodno ojačava ovu zvijezdu, posebno u domovima koji imaju ulaz na jugu ili koriste prostorije u južnom sektoru. 
- 9 -  zvijezda budućeg prosperiteta. 

Međutim, uvijek trebamo obratiti pažnju na  sektore koje posjećuju navedene zvijezde i međuodnos elementa zvijezde sa vladajućim elementom sektora, da li dolazi do povoljnog ili destruktivnog odnosa i sl. 

Nepovoljne zvijezde su: 
- 2 zvijezda zemlje, koja donosi bolest i ona je u sektoru istoka slaba, jer drvo ima moć nadjačati ovu zvijezdu
- 5 zvijezda zemlje, tzv. "žuta petica" koja ima najlošiju reputaciju, donosi bolest i razne vrste nesreća - u sektoru sjeverozapada nije toliko jaka, jer je iscrpljuje metal koji pripada ovom sektoru
- 3 zelena zvijezda drveta koja donosi svađe, tužbe, parnice, razvode, pravna pitanja, sukobe, u sektoru jugoistoka je ojačana, udružena sa elementom drveta koji pripada sektoru jugoistoka. Ublažava se jakim osvjetljenjem u ovom sektoru (elementom vatre).
- 7 bijela zvijezda metala koja donosi oružane sukobe, napade, pljačku i sl. u sektoru sjeveroistoka je jaka, jer je element zemlje koji pripada ovom sektoru podržava i hrani. Iscrpljuje se vodom.

Sjeveroistok je u toku avgusta posebno nepovoljan, jer ovaj sektor posjećuje mjesečna zvijezda "žuta petica" koja podržava metal i ojačava zvijezdu nasilja i pljačke 7, tako da je neophodno ojačati element vode koji će iscrpiti metal i oslabiti zemlju. Izbjegavati postavljanje kristala u ovaj sektor, te element vatre i crvenu boju, a koristiti više plave boje.

Najpovoljniji sektor na mjesečnom nivou, u avgustu, jeste jugozapad, u koji ulijeće najpovoljnija zvijezda ovog perioda 8. Ovo je zvijezda zemlje i nailazi na podršku zemljanog elementa koji pripada jugozapadu, tako da je njen uticaj u ovom sektoru veoma jak. Ukućani koji koriste ulazna vrata ili prostorije na jugozapadu, mogu osjetiti povoljan upliv ove zvijezde. Da bi se ojačao blagotvorni upliv ove kombinacije, može se postaviti fontana u obliku keramičke zdjele sa vodom, napunjena oblim kamenjem. Da bi se održao pozitivan upliv zvijezde 8 na godišnjem nivou, najbolje je ovaj sektor ojačati kristalima ili kačenjem fasetiranih kristala na prozorskko staklo, kao i što češće otvaranje prozora ili vrata u ovom dijelu doma, radi što jačeg strujanja čija.

Sjever posjećuje zvijezda nasilja i pljačke 7, da bi se ublažio njen uticaj ova zvijezda metala može se iscrpiti jang vodom, međutim, sjeverni sektor je dovoljno ojačan elementom vode tako da ova zvijezda nije toliko jaka u ovom sektoru.

Sjeverozapad je pogođen kombinacijom dvije negativne zvijezde 5 i 3, koje su prirodnom ciklusu elemenata u destruktivnom odnosu, tako da se mogu intenzivirati svađe, gubici,  sporovi, posebno između braće i sestara i trebalo bi se u toku ovog mjeseca držati podalje od ovog sektora.  Da bi se ublažila negativnost ove kombinacije, u sjeverozapadni sektor može se postaviti metalna posuda od mesinga ili imitacije zlata. Međutim, za iscrpljivanje žute petice na godišnjem nivou, primjenjuje se univerzalni lijek sastavljen od vode, morske soli i 6 metalnih kovanica, koji se drže u otvorenoj staklenoj tegli. Izbjegavati crvenu i zemljane boje u ovom sektoru, a koristiti što više bijelu i sivu.

Istok posjećuje mjesečna zvijezda 9 koja će oslabiti drvo, a ojačati zvijezdu bolesti 2, pa je ovaj sektor u toku mjeseca nepovoljan za zdravlje, ali će se osjetiti natepost i stres u oblasti komunikacije, ličnih i profesionalnih veza, posebno za one koji često koriste ovaj sektor kao glavni ulaz, za spavanje ili duži boravak. U ovaj sektor se takođe može postaviti lijek sa morskom soli i novčićima, jer je on idealan za iscrpljivanje negativnih zvijezda zemlje.

Zvijezda svađe, sukoba i parnica 3 na jugoistoku će biti ojačana zvijezdom vode koja će da je podrži u toku ovog mjeseca, pa se mogu javiti tenzije i sukobi u domu ili na radnom mjestu. Da bi se drvo držalo pod kontrolom, može se postaviti slila ili figura crvenog zmaja, izbjegavati metal i vjetrena zvona, koja mogu dodatno raspiriti neprijateljstvo, ogovaranje i sl.

Centar je u toku godine pod uplivom zvijezde romanse 4 i za privlačenje ljubavne sreće, u centar doma se mogu plasirati simboli ljubavi, kao što su slika zaljubljenog para, dva drvena srca, par mandarinskih patki i sl. U dekoru koristiti plavu boju, izbjegavati metal u ovom sektoru.

Zapad je na godišnjem nivou pod uplivom povoljne zvijezde 6 koja predstavlja mentore i pomagače, što čini element metala veoma jakim u ovom sektoru. Dvostruko ojačan element može donijeti suparništvo i ljubomoru, napetost, depresiju i usamljenost, pa bi dodatno energiziranje metala u ovom sektoru moglo stvoriti negativne efekte. Suvišan metal se može iscrpiti postavljanjem zdjele sa jin vodom. 





No comments:

Post a Comment